Studio Baar

Over mij

Hi, ik ben Rosalie

Jouw geboortecoach en postpartumbehandelaar in Twente en omstreken voor een bewuste én ontspannen zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wat fijn dat je hier terecht ben gekomen en mijn verhaal wilt lezen. Mijn naam is Rosalie van Heumen. Ik ben ruim dertig jaar geleden geboren in Enschede en getogen in Haaksbergen. Ik kijk terug op een fijne jeugd en koester mooie herinneringen aan alle avonturen groot en klein. Haaksbergen is de fijne thuishaven van mijn heerlijke gezin en sinds 2022 run ik met veel passie Studio BAAR. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde en de trotste moeder van vier heerlijke jongens; Fedde (2017), Boaz (2017), Mads (2019) & Duuk (2021). Zij zijn mijn grootste spiegels, leren mij zoveel over mezelf en het leven en zorgen ervoor dat ik elke dag met de golven meebeweeg. Mensen omschrijven mij als zorgzaam, empathisch, positief, eerlijk, warm en puur. Ik kies keer op keer voor dingen die mij gelukkig maken. Ik ben gek op uitstapjes, nieuwe dingen leren, Italië in alle facetten – we zijn er zelfs getrouwd – , verslaafd aan mooie kinderboeken, dwalen in de natuur, vakanties aan zee, boeken verslinden – in de 5 minuten me-time – en breng graag tijd door met de lieve mensen om mij heen. Alles wat ik doe, probeer ik met aandacht te doen. Dat is soms best een uitdaging in deze wereld vol prikkels én met een jong en groot gezin. Maar leven in het nu – met volle aandacht en vanuit mijn hart – is zowel privé als in mijn werk mijn uitgangspunt.

Al zolang ik me kan herinneren voel ik een grote bewondering voor het proces van zwanger zijn en bevallen. In de afgelopen jaren heb ik zelf drie totaal verschillende bevallingen gehad. Op alle bevallingen kijk ik – ondanks dat het niet altijd ging zoals ik gehoopt had – positief terug. Deze ervaringen sterkten niet alleen mijn bewondering voor het vrouwelijk lichaam, maar ook het vertrouwen dat alles wat we nodig hebben al in ons zit. In mijn tienerjaren had ik de droom om verloskundige te worden. Het liep even anders en ik werkte heel wat jaren als leerkracht in het primair onderwijs. Mijn eerste (tweeling)zwangerschap wakkerde het vuurtje aan. Alles viel ineens op z’n plek. Want alles waar ik van hou komt samen in dit mooie vak; mijn liefde voor zwangere vrouwen en baby’s, mijn bewondering voor pasgeboren moeders, mijn passie voor het moederschap en mijn skills om informatie over te brengen en anderen in hun kracht te zetten. Ik heb in de afgelopen jaren heel wat opleidingen en cursussen gevolgd en tientallen boeken verslonden om jou te informeren met wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Mijn missie

Alle vrouwen baren vanuit hun oerkracht, staan zelf centraal en maken van zichzelf prioriteit tijdens de kraamtijd.

Ik begeleid aanstaande ouders met mijn geboortecursussen naar een krachtige, maar vooral ontspannen geboorte- en kraamervaring. Een gezonde baby en moeder is het belangrijkste, maar zeker niet het enige dat telt. Hoe jij je voelde tijdens de baring en de periode daarna, blijft jou de rest van je leven bij. Met de geboorte van een baby (ook je tweede, derde of vierde) wordt ook een moeder geboren. Als zwangere vrouw ga je de grootste transitie van je leven doormaken. En in het midden van al die veranderingen mogen we niet vergeten hoe belangrijk wij zelf zijn. Het is een kwetsbare periode. En er zal letterlijk en figuurlijk een grote groei plaatsvinden. Groei in vertrouwen, groei in keuzes maken, groei in wie jij nou werkelijk bent en waar je voor staat. En dat gaat met vallen en opstaan. Tijdens mijn cursussen help ik jou om goed geïnformeerd, bewust en vol vertrouwen je bevalling in te gaan. Ik geloof in de fysiologie van geboorte en ga uit van de zachte kracht in je eigen lichaam.

Jij als nieuwe moeder, hebt misschien wel net zoveel aandacht en zorg nodig als jouw baby. Je lijf heeft heel wat maanden nodig om weer te herstellen en ook je brein maakt overuren. Een bevalling is inspannend op alle niveaus. Je hormoonhuishouding moet weer een balans vinden, de melkproductie moet op gang komen of afnemen en je moet fysiek en mentaal volledig aanwezig zijn voor je kindje. De transformatie die jij als moeder doormaakt, kan overweldigend zijn. De eerste weken na een bevalling zijn van wezenlijk belang voor een moeder en haar baby om zich te hechten, te rusten en te herstellen. Om er helemaal voor je kindje te kunnen zijn, moet je ook van jezelf een prioriteit maken. Bij de postpartumbehandelingen geef ik pasgeboren moeders een zachte landing tijdens het prille moederschap en het herstel van de bevalling. Liefdevolle zorg en aandacht in de kraamperiode om de bevalling te verwerken, de adrenaline te laten zakken en te ontspannen. Even een moment om van je af te praten of juist in stilte te zijn om heel bewust, aandachtig en met liefde stil te staan bij wat je lijf voor bijzonders heeft meegemaakt.

In deze snel veranderende wereld zijn de zwangerschap en de kraamperiode hét moment om te verzachten en te vertragen.
Gun jezelf tijd en ruimte om te wennen aan jouw nieuwe leven.

Mijn persoonlijke ervaringen

Al zolang ik me kan herinneren ben ik gek op baby’s en wilde ik moeder worden. Mijn grote droom is maar liefst vier keer uitgekomen. Mijn jongens maken alles anders. Mijn leven werd nooit meer hetzelfde. Door hen spreek ik een andere taal. Zij leggen alles bloot; ongefilterd, veelkleurig en soms gitzwart. Een allesovertreffende en onvoorwaardelijke liefde, ongekende emoties en een explosie aan gevoelens. Een wereld vol paradoxen. Zij zijn mijn schaterlach op een doordeweekse dag en de grootste tranen diep in de nacht. Door hen voel ik mij dagelijks de gelukkigste moeder op aarde, maar heb ik ook een rauwe en kwetsbare kant van mezelf en de wereld leren kennen. Zij geven mij bakken energie om samen de grootst avonturen te beleven en tegelijkertijd hebben zij mij de koningin van de slapeloze nachten gemaakt. Ondanks de drukte dat ons gezin met zich mee brengt, zorgen zij keer op keer voor vertraging. Voor mij was de start van mijn eerste zwangerschap het begin van een nieuwe ik. Een nieuw leven. Een compleet nieuwe wereld. Ik werd geconfronteerd met mezelf en mijn overtuigingen en greep deze overweldigende en nieuwe start aan voor de nodige dosis zelfontwikkeling.

Zwanger zijn, bevallen en moeder worden is overweldigend, maar het is tegelijk ook magisch en voor mij het mooiste avontuur tot nu toe. Tijdens mijn eerste zwangerschap dompelde ik mezelf onder in deze compleet nieuwe wereld; verhalen over andermans zwangerschap en bevalling, goedbedoelde adviezen, enge verhalen, spanning … Dat maakte mij angstig, terwijl ik diep van binnen juist een enorm vertrouwen voelde. Mijn eigen kijk op geboorte geven was op dat moment anders dan de meeste mensen in mijn omgeving. Ik ontdekte in mijn voorbereiding dat wij als vrouwen meer in onze kracht mogen staan. Wij zijn tenslotte gemaakt om een kindje te baren. In de afgelopen jaren heb ik zelf drie uiteenlopende bevallingen en kraamperiodes gehad. Ik kijk er – ondanks dat het niet altijd ging zoals ik gehoopt had – positief op terug. Deze ervaringen sterkten niet alleen mijn bewondering voor het vrouwelijk lichaam, maar ook het vertrouwen dat alles wat we nodig hebben al in ons zit. Al deze ervaringen zet ik in bij Studio BAAR. om andere vrouwen en koppels te bekrachtigen.

Little details

Mijn zwangerschapscravings waren zure matjes en pure chocola (die laatste nog steeds trouwens) • Mijn tweeling heb ik ruim 38 weken mogen dragen en ze waren beiden maar liefst 3 kilo • Ik heb een hekel aan strijken, dus de kinderen worden afgedroogd met ongestreken hydrofiele doeken en lopen in blouses met kreukels • Mijn mombrains laten mij regelmatig in de steek • Ik geniet intens van het burgerlijk leven; met de bakfiets op avontuur en ’s avonds op de bank met mijn fleecedeken en de kaarsjes aan • Je mag me altijd wakker maken voor pasta en verse pizza • Mijn quilty pleasure is ziekenhuisseries kijken • De lente is mijn favo seizoen • Mijn Pinterestbord staat vol warme interieurplaatjes en kinderkamers • Ik ben altijd álles kwijt in mijn grote Mombag • En tot slot word ik héél blij van lange warme zomeravonden in de tuin en Kaiserwetter in Oostenrijk