Studio Baar

Geboortecursussen

Wil jij als zwangere vrouw zelf centraal staan en je bevalling rocken?

In mijn geboortecursussen leer ik jou – en eventueel je partner – alles wat je nodig hebt om van jouw bevalling een onvergetelijke en bekrachtigende ervaring te maken waarin jij en je baby centraal staan. Na het volgen van één van mijn cursussen weet jij alles over het geboorteproces, de meest voorkomende complicaties en interventies, heb jij een sterke mindset en kun jij goed geïnformeerd beslissingen nemen. Kortom; baren vanuit je oerkracht! Iets wat elke vrouw kan én elke vrouw verdient.

Een kindje baren is een kans voor jou als vrouw om iets te doen waar jij de rest van je leven kracht uit kunt putten. Het is zoveel meer dan alleen een fysieke en medische gebeurtenis. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een positieve ervaring het grootst is als je weet wat je kunt verwachten van een bevalling en welke keuzes je hebt. Ook over de periode daarna. En dat is precies waar ik tijdens de cursussen bij Studio BAAR. uitgebreid bij stil sta.

theorie & verdieping • transformatie & bewustwording • tools & oefening

Tijdens de cursussen van Studio BAAR. word je optimaal voorbereid op de komst van je kindje; fysiek, mentaal, praktisch en emotioneel. Ik neem je mee vanuit mijn eigen ervaring, deel de kennis die ik heb, geef wetenschappelijk onderbouwde informatie en we lopen samen de hele bevalling door. Jij leert alles over de geboortefases, het zenuwstelsel, hoe je om kan gaan met pijn en angst, hormonen, je mindset én hoe jij de regie kan behouden. Een aantal fijne technieken vanuit de mindfulness, hypnobirthing en zwangerschapsyoga helpen jou te ontspannen tijdens de bevalling, maar ook in het moederschap. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de rol van de – onmisbare – partner. Tevens sta ik uitgebreid stil bij de kraamtijd. Je weet wat je kan verwachten, krijgt handige tips en gaat keuzes maken die passen bij jou en je kindje. Naast regie tijdens het geboorteproces, ook vertrouwen om jouw bevalling te rocken.

Yay! Heb je er al zin in?

Maar wat als het anders loopt?

Ook hier sta ik uitgebreid bij stil tijdens de cursussen, want ook dan kun je die positieve ervaring creëren. Jij gaat handelen vanuit kennis, kracht, vertrouwen en overgave. Wat kun je verwachten bij een medische bevalling? Welke meest voorkomende complicaties kunnen zich voordoen? Welke interventies zijn er mogelijk en wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de communicatie met zorgverleners. Je leert keuzes te maken die passen bij jou, je wensen en de situatie op dat moment.

* Iedereen is welkom. Ga je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Verwacht jij je eerste of je vierde kindje? Elke geboorte is uniek en vraagt om een goede voorbereiding. De cursussen zijn ook (juist) heel waardevol bij een medische bevalling.

Geboorte geven is een ‘life event’!

Geboorte geven is een ‘life event’. Het fysieke aspect vergeet je al snel, maar het emotionele aspect ga je de rest van je leven meedragen. De kracht, de vreugde, de angst, de spanning, de macht of juist de machteloosheid. Een goede voorbereiding is the key!
De cursussen bij Studio BAAR. zetten jou (en je partner) volledig in je kracht om die positieve ervaring te creëren.

Na het volgen van één van de cursussen:

•  Weet jij (en je partner) alles over het geboorteproces en weet jij hoe je de omstandigheden kunt optimaliseren voor een fysiologische geboorte.

•  Heb je veel inhoudelijke – wetenschappelijk onderbouwde – kennis over het verloop van een bevalling en de meest voorkomende complicaties en interventies.

•  Zorg jij voor de best mogelijke start voor jou en je kindje door alle praktische tools – uit o.a. mindfulness, hypnobirthing en yoga – die je hebt opgedaan.

•  Ken jij je rechten als barende vrouw, sta jij zelf centraal, durf jij de regie te pakken en weten jij en je (geboorte)partner hoe je optimaal kan communiceren met je zorgverleners.

•  Denk je na over je geboorteplan en heb jij naast plan A ook een plan B, zodat je – ook (of juist) als het anders loopt – met een goed gevoel terug kan kijken op je bevalling.

•  Heb je de rust in je lijf (terug)gevonden, laat je de controle los en geef jij je – vol vertrouwen – over aan het proces en de bijzondere en intense periode die je te wachten staat.

•  Heb jij afgerekend met (belemmerende) overtuigingen, ben jij je bewust van je mindset, barst je van het vertrouwen, laat jij je niet meer leiden door angst en kijk jij uit naar jouw bevalling!

Wil jij weten welke cursus perfect bij jou past?

Alle cursussen op een rij:

Eendaagse ‘Rock it together‘ cursus

De eendaagse ‘Rock it together’ partnercursus bij Studio BAAR. is een complete en uitgebreide zwangerschapscursus, maar dan in één dag. Hij is speciaal ontwikkeld om jou – samen met je (geboorte)partner – in één dag op een leuke manier klaar te stomen voor de bevalling. Jij en je partner krijgen heel veel kennis, nieuwe en realistische inzichten, oefeningen en vaardigheden waarmee jullie je als team kunnen voorbereiden op de dag dat jullie de bevalling gaan rocken. Ook thuis kunnen jullie daarna aan de slag met het naslagwerk en gaan jullie de bevalling samen vol vertrouwen tegemoet. Deze cursus is ook heel goed last minute te boeken of als opfriscursus als je al eerder een zwangerschapscursus hebt gedaan. 

 

Kortom; een interactieve, compacte, maar volledige voorbereiding voor jou én je partner. Zie het als een leerzaam én gezellig dagje uit, ter voorbereiding op de komst van jullie kindje.

Teamwork makes
the dream work!

De cursus wordt één keer per maand op zaterdag of zondag gegeven. Er is plaats voor zes koppels, dus wees er snel bij.

• Compact, maar compleet; in één dag volledig klaargestoomd voor de bevalling (10.00 – 16.00 uur).
• Een cursus die mannen ook leuk vinden, zelfs de nuchtere mannen uit Twente e.o.
• Minder angst, meer vertrouwen en een positieve mindset.
• Interactieve en gezellige dag inclusief een heerlijke lunch van de Broodbode.
• Verdiepende theorie afgewisseld met fijn tools vanuit de hypnobirthing, mindfulness en ontspannings- en ademhalingstechnieken.
• Actieve rol voor de (geboorte)partner én inzichten over de kraamtijd.
• Geboortewensen in kaart brengen.
• Aandacht voor optimale communicatie met zorgverleners.
• Heel goed last-minute te volgen.

€199,- (actie)

Vierweekse ‘Mama connect‘ cursus

De vierweekse ‘Mama connect’ cursus is de ultieme en meest uitgebreide voorbereiding op de komst van je baby. Deze cursus is geschikt voor vrouwen die graag een uitgebreide cursus willen volgen en de diepte in willen gaan. Tevens staat verbinding centraal; met jezelf, je kindje én de vrouwen om je heen. Wil jij net dat beetje extra? Dan is deze cursus geschikt voor jou! Een zwangerschap nodigt je uit om naar binnen te keren, je bewust te worden van jezelf en de weg naar het ouderschap. Tijdens deze vier knusse, ontspannen en informatieve avonden leer ik je alles omtrent de naderende bevalling, sta je stil bij het wonder dat in jou groeit, leer je omgaan met pijn, krijg je nieuwe inzichten, ligt de nadruk op het creëren van een positieve mindset en het vinden van je innerlijke kracht, doen we diverse yogareeksen, delen we onze ervaringen met de vrouwen onderling en beoefenen we diverse tools vanuit de mindfulness en hypnobirthing. Alles wat je nodig hebt zit al in jezelf. En geloof het of niet; dit alles ‘down to earth’.

Kortom; een zeer uitgebreide, verbindende, verdiepende en ontspannen voorbereiding voor jou als aanstaande mama. Jij gaat je bevalling met liefde rocken!

De cursus wordt één keer per maand op maandagavond (vier weken achter elkaar) gegeven. Er is plaats voor maximaal zes vrouwen, dus wees er snel bij.

• Zéér uitgebreid! In vier weken tijd ben jij helemaal klaar voor jouw bevalling én de kraamtijd.
• Afrekenen met angsten en/of belemmerende overtuigingen en gericht op het creëren van een positieve mindset.
• Interactieve en ontspannen avonden,
inclusief thee & verwennerij.
• Veel praktische oefeningen, afgewisseld met verdiepende theorie en nieuwe inzichten.
• Yogareeksen en oefeningen met ontspannings- en ademhalingstechnieken.
• Geboortewensen in kaart brengen.
• Aandacht voor optimale communicatie met zorgverleners.
• We staan uitgebreid stil bij de kraamtijd
en de eerste 1000 dagen.
• Voel je gesteund en ervaar verbinding met andere aanstaande moeders.
• Ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht.

€249,-

Privecursus aan huis of in de studio

Ontvang je graag alle informatie – een compacte, maar complete geboortecursus – in een fijne één-op-één setting aan huis of in de Studio? Dan is een privécursus iets voor jou. Bij deze cursus kijken we samen waar jouw en jullie behoefte ligt en houd ik rekening met jullie kennis en wensen. Behoefte aan informatie over een specifiek onderwerp? Of juist veel gerichte oefeningen? Er is uiteraard volop ruimte voor al jullie vragen. De privécursus bestaat uit één sessie van ruim 3 – 3,5 uur. Na deze sessie kunnen jullie samen nog eens rustig het naslagwerk doornemen. Tevens is het mogelijk om na afloop van de cursus nog een belafspraak te maken voor de laatste vragen.

Kortom; een compacte, maar complete voorbereiding in jullie eigen fijne omgeving of gezellig bij mij in de Studio. Dagen en tijden zijn in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid. Ook lastminute zijn er eventueel mogelijkheden.

• Compact; in 3 – 3,5 uur volledig klaargestoomd
voor de bevalling.
• Op maat gemaakte zwangerschapscursus, afgestemd op jullie wensen en ruimte en tijd voor al jullie vragen.
• Ik kom in jullie eigen fijne omgeving thuis óf jullie komen gezellig bij mij in de Studio.
• Verdiepende theorie afgewisseld met veel fijne tools.
• Geboortewensen in kaart brengen.
• Ook last-minute te volgen.

€299,- in de studio

€349,- aan huis

Ook je partner enthousiast gemaakt tijdens de vierweekse cursus?

Ook je partner enthousiast gemaakt tijdens deze vier weken? Aanvullend op de vierweekse cursus, bied ik een korte geboorteworkshop aan voor jou en je partner, omdat de rol van de partner van groot belang is. Voor mij is het vanzelfsprekend dat wanneer je samen een baby verwacht, je ook samen met je partner de voorbereiding op de komst van jullie baby doet. Als vrouw kun je je pas overgeven aan het proces, wanneer je (geboorte)partner precies weet wat je nodig hebt en jou daarin kan ondersteunen. Het samen toeleven naar de bevalling en de komst van jullie baby, maakt dat de start van jullie als gezin samen veel positiever verloopt. De (geboorte)partner heeft een actieve rol tijdens het geboorteproces. Gaat jouw voorkeur uit naar de uitgebreide Vierweekse cursus, maar wil je partner ook betrokken worden? Geef je dan – naast de Vierweekse cursus – op voor de aanvullende Geboorteworkshop, zodat jij én je partner allebei vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan. In één avond – boordevol informatie, oefeningen, gezelligheid – krijgt ook je partner alle ins en outs over de bevalling (€79 per koppel). Opgave hiervoor kan tijdens de Vierweekse cursus.